Clubinfo 

Beste wandelliefhebber,                                                           

Wij zijn zeer verheugd u te mogen begroeten op de website van onze wandelclub "De Pompoenstappers VZW".  Via deze weg willen we u praktische en handige informatie meegeven omtrent het reilen en zeilen van onze wandelclub. De samenstelling van ons bestuur vind je verder in bijlage zodat u bij vragen en/of opmerkingen steeds een bestuurslid kunt contacteren.

Onze club maakt deel uit van Wandelsport Vlaanderen, waardoor u als lid ook automatisch verzekerd bent bij deze federatie en u tevens de driemaandelijks Walking Magazine (één per gezin). Wandelsport Vlaanderen is tevens aangesloten bij het Belgisch Volkssport Verbond (BVV) dat op zijn beurt deel uit maakt  van het. Internationaal Volkssport Verbond (IVV).


Onze  wandelclub (opgericht in 2001) bestaat in 2016 reeds 15 jaar en telt ongeveer 300 leden. We hebben zowel recreatieve wandelaars als sportieve wandelaars. Recreatieve wandelaars  nemen meestal genoegen met korte wandelingen van 5 tot 15/20 km,sportievelingen kunnen langere afstanden doen tot 50 km. Voor de liefhebbers heb je ook nog op diverse tochten  die een 100 km niet uit de weg gaan.  Als u met vragen zit over lange afstandswandelingen kunnen wij jullie met elkaar in contact brengen.  Het kan soms ook handig zijn om lange verplaatsingen, door gezamenlijk vervoer, goedkoper te maken.

Verder hebben een aantal clubleden cursussen gevolgd voor wandelbegeleider en wandelinitiator. Deze zullen u graag helpen als u problemen hebt bij de voorbereiding op een wandeltocht en/of bij de keuze van wandelmateriaal (kledij, schoenen enz.) Door het organiseren van allerlei nevenaktiviteiten wordt er speciaal aandacht besteed om de band tussen de leden te verstevigen. Hiervoor willen we vooral de zaterdagwandelingen in de kijker stellen waar wij éénmaal per maand een korte wandeling (ongeveer 10 km) organiseren binnen de gemeente groot-Kasterlee zodat de leden kans krijgen om elkaar in clubverband te ontmoeten.

Voelt u zich geroepen om als clublid een helpende hand aan te bieden bij één van onze organisaties? Dan word u hiervoor beloond met een waardebon die u zoals uw spaarkaart kan inruilen bij een betalende cluborganisatie of bij aankoop van clubmateriaal. Wij hebben momenteel reeds heel wat te bieden aan de wandelaars. Hoewel wij een jonge club met nog heel wat groeimogelijkheden zijn , streven wij ernaar om het onze leden zo aangenaam mogelijk te maken. Daarom is inbreng van nieuwe ideeën en/of commentaar  steeds welkom. Het bestuur, wenst te werken met een open visie en daarom vragen wij aan alle clubleden "is er iets dat jullie niet zint laat het ons dan zo snel mogelijk weten zodat de nodige akties ter verbetering kunnen genomen worden".

Zoals u ziet , heeft onze club u veel te bieden en maakt u een goede keuze om lid te worden  van onze club.

Sportieve groeten en vooral veel wandelplezier ! Hopelijk tot binnenkort !