Marathonwandeling  zaterdag 08 april 2023

Vertrekplaats : MPI De  3 Master Pater Damiaanstraat 10  Kasterlee

Vertrekuren     : Vanaf  06.30  uur tot 15.00

Afstanden : 5-8-12-14-20-25-30-3442 km

De Marathonwandeling start in MPI de 3 master ( MPI De Mast) is gelegen in  Kasterlee.

De 30 en 42 km doen eerst een lus over de Kabouterberg, langs de Keesesmolen en Watermolen van Kasterlee om zo terug naar de rustpost aan het vertrek te komen.

De overige km ’s  wandelen over de Hoge Mouw naar de rustpost van Goor waarna de kleinere afstanden terugkeren naar de start en de grotere afstanden verder gaan via Koningbos en St Jozefkapel en over Welgerbergen naar de rustpost aan De Serre in de Slekkestraat te Lichtaart.

Daar doen de 30 -34 en 42 km nog een lus langs het Zwart Water,de Witte Bergen en Hof van Bayot om zo terug te wandelen naar de rustpost De Serre in Achterlee.

Vandaaruit verder via Hoebenschot en de Lichtaartse bossen terug naar de rustpost in Goor en verder via de Kastelse bossen terug naar de start aan De 3 Master.

De Hoge Mouw is een Provinciaal groengebied in het hartje van de Kempen waar naaldbomen, zandduinen, vennetjes en heidevelden uit uitzicht domineren. Het 104 ha grote domein ligt op de Kempische Heuvelrug en is vooral bekend om zijn ‘Kabouterberg’ waar kinderen zich helemaal kunnen uitleven tussen de vreemde luchtwortels van de naaldbomen. De grillige wortels steken ver boven de zandduinen uit waardoor er een sprookjesachtige en zelfs griezelige sfeer ontstaat.

 

De Kaliebeek is een klein riviertje in de Antwerpse Kempen en loopt op de grens tussen Tielen en Lichtaart, waar het op de meest zuidelijke punt van Tielen uitmondt in de Aa. In Tielen zelf, in natuurreservaat de Balderij, stromen eerst twee riviertjes in elkaar uit voordat ze de naam Kaliebeek krijgen. Deze zijn de Grote- en Kleine-Kaliebeek die respectievelijk ontspringen in Arendonk en in Oud-Turnhout. Op een achttiende-eeuwse landkaart van Brabant van de hand van Robert de Vaugondie staat vermeld dat deze beken alleen in de winter stroomden.

Kalie, of zoals het origineel en nu ook nog in het dialect gebruikte ‘Cale’, is Keltisch voor waterloop.

Een goed humeur en mooi weer zijn enkele troeven die je zeker niet mag vergeten. Voor de wandelaars die met de trein komen wordt er de mogelijkheid geboden.                                                                                                                                                                                                                                                               De Lijnbus 305-490

 

Pin It on Pinterest

Share This