Pompoenstapperswandeling  zondag 02 juni  2024

Vertrekplaats : OC Lichtaart Schoolstraat 31  2460 Lichtaart

Vertrekuren     : Vanaf  06.30 uur tot 15.00.

Afstanden : 5-11-16–25-30-35-40-50 km

De Pompoenstapperswandeling start dit jaar in het OC van Lichtaart in de Schoolstraat 31  Lichtaart. Het OC is gelegen achter de kerk van Lichtaart .

Er zijn 3 rustposten voorzien . Met de start erbij, het AC  in de Molenstraat, en de serre in Achterlee,

De 10 km en de 50 km maken een lus langs de Kastelse Bossen en dan de eerste maal naar de rustpost in het OC Lichtaart. Daarna maken de 50 km nog een lus en gaan voor de tweede maal terug naar het OC van Lichtaart.

Daarna gaat de wandeling over de Boerenvennen naar de serre in Achterlee, waarna de grote afstanden een lus langs het Zwart Water om weer in de serre aan te komen. Een tweede lus gaat langs het hofke van Bayot ,de Witte Bergen en de Hoge Berg terug naar de serre. Na een verdiende rust lopen we langs de Lichtaartse Broeken langs de kaliebeek naar de rustpost in de atletiekclub. Verder langs de Molenstraat en de Rulhei langs de Lichtaartse bossen naar de start;

De Kempense Heuvelrug is een overblijfsel van landduinen die ontstonden toen de zee zich terugtrok. De kern van deze smalle langgerekte bult is wel 15km lang, en verbindt met de bijhorende duingebieden de gemeenten Retie, Kasterlee, Herentals, Lille, Vorselaar en Grobbendonk.

Op de Hoge Mouw zie je het hoofd van de Slapende Reus die is op geïnspireerd op het typische landschap dat zo kenmerkend is voor Kasterlee.

85% door de bossen van Lichtaart en Kasterlee. Wandelen door Koningsbossen, Provinciaal domein Hoge Mouw, Rulheide, Zandschel en afhankelijk van de gekozen afstand Hoge Rielen, Witte Bergen en Weigerbergen.

In het midden van de bossen in Lichtaart staat al bijna een eeuw een herdenkingskruis voor Nestor Bayot, een soldaat uit Lens Saint Servais in de provincie Luik. Op 20 augustus 1914 liep de soldaat op die plaats in een hinderlaag die er door Duitse ulanen was gelegd. Toen hij plots oog in oog kwam te staan met de vijand loste hij een paar schoten maar werd dan zelf dodelijk getroffen in het hoofd. Hij viel van zijn paard dat samen met de medesoldaten ongedeerd kon ontsnappen.

Wij hopen allemaal op goed weer zodat deze wanddeling een succes kan worden.

Pin It on Pinterest

Share This